preskoči na sadržaj

Tiskana 15. SPUŽVA

Dragi učenici i profesori,

stigla je petnaesta Spužva! Sada već uhodana ekipa u suradnji s novim kreativnim licima za vaš je užitak predanim radom pripremila novi broj našeg školskog lista. U želji za odmakom od prijašnjeg broja i za novim idejama, ovog smo puta za glavnu temu odabrali “grad”. Naglasak je stavljen na neosporno iznimno bogatstvo kulturno-povijesnog nasljeđa našeg voljenog Zadra, ali i na svojevrsnu refleksiju o našoj uzajamnoj povezanosti - što naš grad može ponuditi nama, a što mi njemu; što je dobro, a što bi trebalo promijeniti i na koji način. Našlo se tu nekoliko intervjua, kreativnih pogleda u prošlost grada, ali i našeg lista, recenzije popularnih kafića, a sve je popraćeno s nekoliko iznimno kvalitetnih intervjua.

Novitet u usporedbi s prošlim brojem je povećan broj i raspon kreativnih radova naših učenika, pa će se tako naći poezije, proze i usklađenih likovnih radova.

Dakako, nismo zaboravili spomenuti ni izvannastavne aktivnosti naših učenika i škole, već smo im dodijelili počasno uvodno mjesto.

Osvrnuli smo se i na umjetnost zauzimajući, po običaju, ponešto alternativan pogled i stav. Razgovarali smo sa zadarskom književnicom Martinom Vidaić te sastavili vlastite književne preporuke. Područje filmske umjetnosti pokrili smo člancima o redatelju Wesu Andersonu i festivalu dokumentarnog filma u Opatijii. Od glazbe smo se bavili koncertima Nicka Cavea i Darka Rundeka, a završili smo s humorističnim uratcima naših učenika.

Za kraj bih željela zahvaliti svima koji su na bilo koji način sudjelovali, pridonijeli i podržavali nastanak ovoga broja - svima vam hvala od srca!

Dragi čitatelji, nadam se da ćete uživati i prepoznati naš trud!

Do sljedećeg broja,

Elena
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 31. 1. 2018.

***


PROJEKT


Kalendar rada


Natječaji

Školski odbor

Udžbenici

Upisi

Državna matura

Nabava

Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?FINANCIJSKA IZVJEŠĆA
preskoči na navigaciju